2023

  Excursions i sortides culturals durant 2023

31 de desembre
De Prenafeta al Tossal gros de Miramar passant pel poblat medieval de Prenafeta. Amb el Joan, la Mercè, la Lluïsa, el Ton l'Ernestina i nosaltres dos. La sortida la governava el Joan a petició de la Lluïsa que tenia ganes d'anar al cap de munt del nas que es veu a la muntanya de Miramar des de l'Espluga.



17 de desembre
Visita a Santes Creus sobre tot per poder veure el claustre interior i el sepulcre on hi reposen les restes de la reina Margarida de Prades.
Visita molt interessant pel passeig que varem poder fer per la part antiga del monestir.


10 de desembre
Anada a Matarrodona des de Sant Vicenç de Castellet, per retratar  la casa pairal de la família Matarrodona i l'ermita de Matarrodona molt a prop de la masia del Farell.



15 d'octubre
Anada a Bonrepòs i tornada pel camí de La Morera amb els "amics de la Serra" i dinar al restaurant el Cingle Blau de Cornudella.
En aquesta ocasió he fet memòria en pdf. 


18 de juny
Excursió a les lliseres de Montral a observar els gravats a la roca i  amb el Joan i la Mercé. Ens hem d'eixoplugar a una cova baixant al torrent perquè començava a ploure. Vam coincidir amb un grup d'excursionistes, tots homes, que havien anat a veure els gravats també.



Del 6 al 9 de juny
Anada al Maestrat, al País Valencià tots dos.
2 de juny
Per fi anem a visitar el Monestir de Bonrepòs entre Cornudella i la Morera del Montsant, on segons hem pogut saber llegint diverses publicacions hi va fer estada la reina Margarida de Prades els últims anys de la seva vida fins que hi va morir.
Sortida curta i agradable podent admirar les formes i vegetació de tot el recorregut, així com les vistes del molt admirat Montsant.

Vàrem tornar perquè ens va venir a veure l'Angel Martínez d'Ossera, feia molts anys que no ens havíem vist.



23 de maig
Anada al Pont de Vilomara, fem un recorregut per les Tines de la vall del  Flaquer d'uns 6 kms.
Hem pogut observar com reacciona la natura després d'un incendi. 
El diumenge 17 de juliol de l'any passat, el 2022 s'inicià un incendi al Pont de Vilomara afectant unes 1.750 hectàrees. Després d'encara no un any, podrem veure com la vegetació, a l'indret on vàrem trepitjar, començava a recuperar-se, l'arboç, el llentiscle, l'alzina, el garric, el que més varem veure afectat fou el pi. 


14 i 16 de maig
Sortida a Sta. Coloma de Queralt i anada a la masia Els Farriols, l'Antoni estava interessat a tornar a observar el gravat a la roca que hi ha davant de l'ermita. Hi havíem estat altres vegades sense veure-hi mai a ningú. Aquesta vegada vàrem trobar el Pere i el seu fill, l'estadant que fa anys viu amb la seva família a la masia i se n'ocupa de mantenir-la en condicions, així com l'ermita i el seu entorn. Va comentar que amb un seu company van trobar un altre roca gravada però estava una mica amagada per la boscúria, de manera que la curioisitat de l'Antoni no va poder esperar, i el dimarts vàrem tornar-hi però passant pel darrera. 
Va ser interessant de veure on estan situats els camps de safrà de la zona. A Santa Coloma una de les activitats agràries importants, és el cultiu de safrà. 


1 de maig
D'una manera improvisada, avui hem anat a l'Albi, amb la Mercé i el Joan hem pogut observar gravats i pintures rupestres i dinar al Casal de l'Albi. 
Feia temps que havíem fet aquest recorregut, una caminada de 9,840 Kms. i hem descobert com a novetat, que hi han fet unes plantacions de pistatjos, hem observat una plantació d'arbres petits, desconeguts per nosaltres i en camps on els arbres havien crescut hi fructificaren ja el fruit, és on vàrem descobrir de què es tractava. 


9 d'abril
Mas de la Cova a Vimbodí. Anada a visitar el Mas de la cova, l'Antoni ja hi havia estat però m'ho volia ensenyar. Interesantíssim, la tempesta del Gloria va afectar la vegetació del barranc fins a descalçar alguns arbres. 










































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada